Marjolein Kruijt

Biografie

Marjolein Kruijt is afgestudeerd van de Kunstacademie Den Haag (KABK, 1999) en docentopleiding tekenen Amsterdam (HvA,1997). Zij werkt sindsdien fulltime in haar atelier. Ze is getrouwd met Renso Tamse, ook dierenkunstenaar en heeft een zoontje (’14). Marjolein heeft zich afgelopen twintig jaar gespecialiseerd in natuur- en dierenkunst in verschillende materialen en technieken. Elk onderwerp benadert ze met diepgang, op zoek naar diens bezieling. Dit loopt synchroon aan haar persoonlijke groei in dierencommunicatie en intuïtieve ontwikkeling. Deze diepgang verrijkt haar verbinding met haar onderwerpen, wat zij zeer belangrijk vindt in het schilderen van dierportretten in opdracht.

Begin 2019 is de release van een publicatie van Diana Cooper, waar Marjolein 46 schilderijen voor heeft gemaakt.Meld je aan voor de nieuwsbrief als je t.z.t. de eerste previews wilt ontvangen.

Er zijn twee boeken van Marjoleins dierenkunst verkrijgbaar (in 2 talen).
Tot 2014 heeft zij 14 jaar lang artikelen voor het Nederlandse kunstmagazine Atelier geschreven.  In die periode maakte ze veel grote muurschilderingen en dierportretten in opdracht, en autonoom series mystieke landschappen. Lees meer hierover in het ARCHIEF.

In 2001 kwam Marjolein voor het eerst op tv bij RTL4 waarna de vraag naar haar werk groot is geworden. Intussen heeft ze meerdere tv optredens op haar naam staan en is haar werk te vinden in collecties in Nederland als daarbuiten, waaronder Oman, Zweden, België, Engeland, Frankrijk, USA en Australië. T/m 2017 heeft Marjolein 6 edities gemaakt van een landelijk verkrijgbare jaar-agenda, gevuld met haar nieuwste dieren- en natuurschilderijen. Op dit moment werkt ze aan een grote serie schilderijen waarin spiritualiteit en dieren samen komen.

Portretten: Marjolein schildert met veel toewijding al 20 jaar portretten van huisdieren en soms ook mensen. Zij ervaart het als een persoonlijke aangelegenheid dat ze iemands hond, kat of ander dier mag vereeuwigen. Als ode aan het dier of aandenken. Veel baasjes ervaren dat hun huisdier weer een beetje terug is gekomen als ze het portret ontvangen. Wat hen veel troost kan geven. Ze ervaart het als bijzonder om even zo dichtbij emoties te mogen komen, wat het ontzettend liefdevol en dankbaar werk maakt. Lees meer over portretopdrachten.

Workshops: af en toe geeft Marjolein workshops, masterclasses en kunst-coachclasses. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor de mailinglist.