c.q. atelier-welkomstcomité
 

Yoda

< Yoda - 'dame van het huis' 

een kleine dondersteen, speels en lieve meid van 2 jaar oud. Officieel een oosterse korthaar met stamboom en al. Deze royalty gaf volgens haar het recht om zichzelf een ateliergravin te noemen.
Sinds
2003 is zij dus mede-eigenaresse geworden van mijn atelier vanuit een Friese cattery zodat zij haar overige talenten als 'non-stop spelen' en 'Balou pesten' kan ontplooien.

Naast kunstenares met 'speelmuis en touwtjes in de rondte rennen' heeft
Yoda het op zich genomen alles te controleren wat er beweegt, gedaan, gekookt en gegeten wordt, alsook is zij hoofdcomité van het ontvangst van alle bezoekers. Balou is toch haar grote voorbeeld op inspectietochten in huis, maar mocht er onderweg iets onverwachts gebeuren, is zij degene die als eerste gaat kijken, mét -zoals altijd- haar rechterpoot in de aanslag.

.

Balou - 'de harmonieuze' >

een grote, lieve je-weet-wel-kater van ca. 
6 jaar oud. Een ongelooflijke knuffelbeest, iedereen moet er toch echt aan geloven die dit pand betreedt.
Sinds 1999 is hij vanuit een Fries asiel bij mij gekomen. Hij was geen grote held in katten groepsverband en dat is goed te merken: hij is een echte mensen liefhebber.
Massages -vooral de buik- zijn heilig. Waar Balou ook staat, omvallen doet hij, volledig vertrouwend op de masseur die hem wel opvangt.
Balou[beetje proppen, dan past het best]

Hij bewaakt mij met hart en ziel, dag en nacht, overal waar ik ga in huis. 
Diploma als harmonie-meester? Een heerlijke uitdaging in combinatie met de rondstuiterende Yoda om zich heen.
Regelmatig krijgt zij zachtjes de wijze corrigerende Balou-poot op haar hoofd getikt 'en nu rustig'. Een ritueel dat soms wel langer dan een minuut duurt.
Samen met Yoda (min. twee maal daags) kat-en-muis spel spelen (met plop ogen rondzoekend waar is ze nou?) ontbreekt er niet aan. De overige 22 uur van de dag is Balou druk bezig een zen-kat te zijn.

Marjolein Kruijt

 

Copyright © Marjolein Kruijt