Marjolein Kruijt

Marjolein KruijtBiografie

Over Marjolein

is afgestudeerd van de Kunstacademie Den Haag (KABK, 1999) en docentopleiding tekenen Amsterdam (HvA,1997). Zij werkt sindsdien fulltime in haar atelier. Ze is getrouwd met Renso Tamse, ook dierenkunstenaar en heeft een zoontje (’14). Marjolein heeft zich afgelopen twintig jaar gespecialiseerd in natuur- en dierenkunst in verschillende materialen en technieken. Elk onderwerp benadert ze met diepgang, op zoek naar bezieling en verbinding met haar onderwerpen, wat zij zeer belangrijk vindt in het schilderen van dierportretten in opdracht. Dit loopt parallel met haar persoonlijke groei in dierencommunicatie en intuïtieve ontwikkeling.

Zomer 2021 is de release van de Magic of the Unicorns Oracle cards set van auteur Diana Cooper, waar Marjolein 46 schilderijen voor heeft gemaakt. Als opvolger van de in 2019 verschenen Archangel Animal Oracle Cards. 

Er zijn twee boeken van Marjoleins dierenkunst verkrijgbaar (in 2 talen).
Tot 2014 heeft zij 14 jaar lang artikelen voor het Nederlandse kunstmagazine Atelier geschreven.  In die periode maakte ze veel grote muurschilderingen en dierportretten in opdracht, en autonoom series mystieke landschappen.

In 2001 kwam Marjolein voor het eerst op tv bij RTL4 waarna de vraag naar haar werk groot is geworden. Intussen heeft ze meerdere tv optredens op haar naam staan en is haar werk te vinden in collecties in Nederland als daarbuiten, waaronder Oman, Zweden, België, Engeland, Frankrijk, USA en Australië. T/m 2017 heeft Marjolein 6 edities gemaakt van een landelijk verkrijgbare jaar-agenda, gevuld met haar nieuwste dieren- en natuurschilderijen. Op dit moment werkt ze aan een grote serie schilderijen waarin spiritualiteit en dieren samen komen.

Marjolein Kruijt op...RTL4, Gourmet Gold, Musical Cats, magazinesPortretten

Marjolein schildert met veel toewijding al 20 jaar portretten van huisdieren en soms ook mensen. Zij ervaart het als een persoonlijke aangelegenheid dat ze iemands hond, kat of ander dier mag vereeuwigen. Als ode aan het dier of aandenken. Veel baasjes ervaren dat hun huisdier weer een beetje terug is gekomen als ze het portret ontvangen. Wat hen veel troost kan geven. Ze ervaart het als bijzonder om even zo dichtbij emoties te mogen komen, wat het ontzettend liefdevol en dankbaar werk maakt. Lees meer over portretopdrachten.

Workshops

Circa twee keer per jaar geeft Marjolein workshops, masterclass en kunst-coachclasses. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor de mailinglist.

Projecten

projecten Marjolein Kruijt2021: Magic of the Unicorns oracle cards, auteur Diana Cooper. Marjolein heeft hiervoor 46 schilderijen gemaakt van dieren. (Tarot kaarten) Uitgeverij HayHouse UK BESTELLEN>

2020: cover voor het boek ‘Magic of the Unicorns’ door Diana Cooper. Marjoleins eenhoorn schilderij siert de cover.

2019: Archangel Animal oracle card deck , auteur Diana Cooper. Marjolein heeft hiervoor 46 schilderijen gemaakt van dieren. (Tarot kaarten) Uitgeverij HayHouse UK  BESTELLEN >

2017 < 2011: AGENDA’s ‘de Marjolein Kruijt natuur agenda’. Zes edities van deze jaarlijkse uitgave zijn verschenen. Deze waren landelijk & België in alle boekenwinkels verkrijgbaar (uitverkocht)

2017: ENGELS BOEK Drawing and painting animals with expression‘. Vertaling van ‘dieren tekenen en schilderen‘ (deel1). Release januari.

2016: JUBILEUM BOEK Dieren tekenen en schilderen‘ (deel1) Marjolein Kruijt | 5e druk. Herschreven in een dikkere jubileum editie.

2015: BOEK ‘Inspirerend dieren tekenen en schilderen’ met Marjolein Kruijt (deel2). 1e druk.

2010: BOEK ‘Dieren tekenen en schilderen met Marjolein Kruijt’ (deel1).1e druk.  In 2016 is de 5e druk verschenen.

2007: Opdracht voor een schilderij voor de Sultan van Oman. Het werkstuk hangt nu in zijn nieuwe paleis.

2007: Een kattenschilderij van Marjolein is gesigneerd door de cast van musical Cats en on-stage geveild t.g.v. de Dierenbescherming Amsterdam.

2006: tot dit jaar was Marjolein ambassadrice samen met Prinses Irene van Lippe-Biesterveld en Anky van Grunsven voor een red een hond stichting.

2005: TvWest (Zuid-Holland) in het programma ‘Vernis’ Marjolein vertelde haar visie op de natuur en gaf de presentatrices een korte instructieles bomen tekenen.

2004: het kattenvoer merk Gourmet Gold organiseerde een actie waarmee 30 portretten gewonnen konden worden, gemaakt door Marjolein Kruijt.

2003RTL4  programma ‘Dier enzo!’. Marjolein portretteerde live de hond van Mike Starink.

2001RTL4 programma ‘Spott’ van Viola Holt.
Marjolein demonstreerde haar muurschildering techniek.