Mogelijkheden

Portretten in Opdracht

Marjolein Kruijt is een gevestigd huisdieren portrettist, wildlife kunstenares, illustrator en auteur met meer dan 20 jaar ervaring in het werken in opdracht met klanten wereldwijd. In 2003 is zij op RTL4 te zien geweest in een dierenprogramma waar zij ‘live’ de hond portretteerde van de presentator. Sindsdien is de vraag naar haar werk groot.

Naast Marjoleins verfijnde manier van schilderen is het persoonlijke karakter van het dier dat zij weet te vangen haar sterkste kenmerk. Portret lijken tot leven te komen en het dier stapt als het ware uit het schilderij. Dit gaat verder dan de goede beheersing van technieken. Mocht je geïnteresseerd zijn in het plaatsen van een opdracht is op de volgende pagina’s het traject te lezen. Dit geldt voor portretwerk van paarden, katten, honden, vogels en andere gedomesticeerde dieren.

Voel je vrij contact op te nemen voor meer (vrijblijvende) informatie. Bel of  email  haar gerust.

Lees hieronder meer over het besteltraject, werkwijze en prijzen:

'Podenco I', 40x30 cm, olieverf op doek (verkocht/opdracht)

Hoe werkt het?

Marjolein besteedt veel persoonlijke aandacht aan het voortraject. Ze overlegt uitvoerig samen met u welke sfeer het schilderij moet uitstralen en welk stuk van het karakter het meest naar voren moet komen van het dier. Na techniekkeuze en formaat wordt de opdracht op papier gezet. Een aanbetaling van 30% is dan gewenst. Vervolgens maakt Marjolein een ontwerp, soms meerdere. Pas als het basisontwerp door u is goedgekeurd gaat zij verder.

Portretten met karakter

In een portret is het vangen van het karakter van het dier erg belangrijk. Het moet een moment vangen waarbij het baasje voelt dat er een connectie ontstaat in de oogopslag. Dit gaat veel verder dan foto’s. Een portret is zeer complex: alles wordt bepaald door de ‘bezieling’ die het uit moet gaan stralen. De compositie, de lichaamshouding of pose, stand van het hoofd, richting waarin het dier kijkt, de achtergrond, kleuren en lichtval. Naast een karakteromschrijving waarmee Marjolein zich diep inleeft tijdens het schilderen, stemt zij alle elementen af op het slagen van diepgang in het portret. Om zo het schilderij als het ware tot leven te laten komen.

 

< ‘Podenco’, portret in opdracht. Olieverf op doek, 40×30 cm

Technieken

Een portret kan besteld worden in olieverf, pastel, aquarel, potlood of houtskool. Op de volgende pagina’s zijn close-ups toegevoegd per techniek om de technische verschillen en verfijnde techniek van Marjolein te laten zien. Wilt u persoonlijk advies, kunt u in haar atelier werken in het echt bekijken en overleggen alvorens er een keuze wordt gemaakt. Marjolein heeft al meer dan tweeduizend portretten op haar naam staan, deze site toont slechts een kleine selectie.

Prijzen

  • De kosten zijn afhankelijk van techniek, grootte en complexiteit. Of er wel of geen achtergrond toegevoegd wordt.
  • Prijzen voor dierportretten in opdracht beginnen bij:
    € 600 voor olieverf, € 380 voor pastel, aquarel, potlood en houtskool
  • NIEUW! Miniatuur portretjes in acryl voor € 150
  • Alle formaten zijn mogelijk van 20 cm tot 120 cm.
  • Inlijsting van het bestelde portret
  • Vanuit budget werken is ook mogelijk.
    Bekijk de volledige prijslijst op de volgende pagina.

 ‘Jack Russell Terriër’, portret in opdracht, pastel 30×30 cm>

'Jack Russel' pastel portret in passepartout