Technieken en close-ups

Portretten kunnen besteld worden in olieverf, pastel, aquarel, potlood of houtskool. De afbeeldingen op deze site -en de close-ups hieronder- zijn als leidraad te nemen, maar het is ook mogelijk eerst schilderijen in het echt te bekijken in het atelier. Marjolein heeft al meer dan duizend portretten op haar naam staan, deze site toont slechts een kleine selectie. Wilt u hulp bij het keuze maken of persoonlijk overleg, voel u vrij om te bellen of op afspraak langs te komen in het atelier.  TIP: lees ook Marjoleins werkwijze en prijs informatie.

Vergelijk materialen:

Hier zijn een aantal close-ups te zien van Marjoleins schilderijen, als hulp voor de techniekkeuze en het tonen van haar verfijnde werkwijze. KLIK op de afbeeldingen voor een vergroting.

 

Kwaliteitsmaterialen:

Marjolein werkt alleen met de beste professionele schilder- en tekenmaterialen, zodat uw portret vele generaties goed zal blijven. Voor portretten in olieverf gebruikt zij masoniet panelen die zij zelf grondeert of fijn portretlinnen bij grotere formaten. De andere technieken zijn op papier van zuurvrije kwaliteit, waardoor een portret nooit zal verkleuren. Ook van aquarelverf en pastel heeft Marjolein alleen de beste lichtechte pigmenten in haar assortiment, welke het meest kleurvast zijn. Aanvullend kunt u het portret inlijsten achter UV-werend glas (museumglas), dat is de meest optimale combinatie van materialen. Olieverfschilderijen hoeven niet achter glas, omdat deze worden afgewerkt met een beschermend vernis. Marjolein kan in overleg ook de omlijsting voor uw portret regelen.